Paška sirana dobila Halal certifikat

U subotu, 11.08.2011.g. Centar za certificiranje Halal kvalitete dodjelio je “Paškoj sirani” HALAL certifikat i tom je prigodom u uredskim prostorijama “Paške sirane” održana svečanost na kojoj su nazočili dr. Aziz ef. Hasanović, ravnatelj Centra za certificiranje Halal kvalitete, Aldin Dugonjić, tajnik Centra, Ante Oštarić, savjetnik uprave, Martina Pernar, voditeljica marketinga, Nenad Škoda, rukovoditelj i Ivana Holubec, dipl. ing. prehrambene tehnologije. Paška sirana je ispunila šerijatske uvjete i uskladila proizvodnju sa zahtjevima HALAL standarda te stekla pravo isticanja zaštitnog znaka HALAL kvalitete i riječi halal ili halal proizvod na Paškim sirevima: Paški sir, Pramenko, Dalmatinac, Trapist, Primorac i Mediterano.

Dr. Aziz ef. Hasanović je istakoa kako je Centra za halal certificiranje halal kvalitete dodijelio Halal certifikat trideset i jednoj tvrtki U hrvatskoj, a Halal certifikat ima preko 2.500 proizvoda u Hrvatskoj. Halal certifikat je preporuka muslimanima, a Paškoj sirani se time otvara široko i rastuće tržište posebno u Islamskom svijetu. U prošloj godini to tržište se povećalo za oko 40% a u Hrvatskoj za 22% istakao je ravnatelj Centra za certificiranje Halal kvalitete, dr. Aziz ef. Hasanović.

Predstavnici paške sirane su iskazali veliko zadovoljstvo dobivanjem Halal certifikata kojim se otvara mogućnost plasiranja svojih sireva u 44 zemlje u kojima je potrebno imati Halal certifikat za prehrambene proizvode. Drago nam je da smo postali dio halal obitelji vjerujući da će se naša suradnja u budućnosti nastaviti na obostrano zadovoljstvo, u svom obraćanju je istakao gospodin Ante Oštarić, savjetnik uprave Paške sirane na Pagu.

Dr. Aziz ef. Hasanović je Paškoj sirani predložio uključivanje u gospodarsku delegaciju koja će uskoro posjetiti Islamsku Republiku Iran, gdje će se predstaviti proizvodi koji imaju oznaku Halal certifikat. Centar za halal certificiranje halal kvalitete želi doprinjeti Hrvatskom gospodarstvu promocijom svojih halal proizvoda u Svijetu posbeno muslimanskom. Paška sirana ima tri certifikata, HACCP-za kontrolu kvalitete hrane, certifikat, “9001:2008” za kontrolu kvalitete sistema i najnoviji Halal certifikat. Paška sirana je prva tvrtka u Zadarskoj županiji koja je dobila halal certifikat čime se otvorila mogućnost plasiranja proizvoda u brojnim zemljima i velikom tržištu, posebno u muslimanskom svijetu, istakla je Martina Pernar, voditeljica marketinga.

(PAG PRESS – http://www.pagpress.com/novosti/527-paka-sirana-je-dobila-halal-certifikat-i-svoje-sireve-moe-izvoziti-u-islamske-zemlje.html)

Hajrudin Mujkanović