Poziv na 17. Europsko natjecanje učača kurana u IC Zagreb

C i j e nj e n e    dž e m a t l i j e,

čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 17. Europsko natjecanje učača kur’ana u Zagrebu, koje će se održati u petak i subotu (22. i 23.10.2010.g.), a svečano otvorenje 17. Europskog natjecanja učača kurana će biti upriličeno u četvrtak 21.10.2010.g. nakon akšam namaza u Islamskom centru Zagreb.
natjecanje_2-1Zagrebačka džamija postala je prepoznatljiva po svom natjecanju učača Kur’ana. Imati priliku prisustvovati, gledati i slušati učenje preko 80 učača iz različitih europskih zemalja je posebna ljepota koja nam otkriva nadnaravnost Kur’ana, njegovu stilsku ljepotu i melodičnost. Za one koji su željni Kur’ana, žedni njegovih poruka pretočenih kroz melodično učenje na različite stilove, natjecanje učača Kur’ana u Zagrebu  je nezaobilazna destinacija i duhovna gozba na kojoj mogu nahraniti svoju dušu i  srce. Natjecanje učača Kur’ana u Zagrebu je festival Kur’ana, smotra izuzetnih čuvara Allahove knjige kojoj prisustvuju mnogi slušaoci iz različitih krajeva Hrvatske, BIH i mnogih europskih zemalja. Prošle godine, dakle na 16. europskom natjecanju učača Kur’ana prisutvovalo je čak 3.000 ljudi što dovoljno govori o ljubavi prema Kur’anu.
P o š t o v a n e   dž e m a t l i j e,  dragi zaljubljenici kur’ana, i ove godine želimo iz našeg Medžlisa organizirati odlazak na 17. tradicionalno Europsko natjecanje učača Kur’ana koje će trajati dva dana, 22. i 23. 10.2010. (petak i subota) u Zagrebačkoj džamiji. Vjerujem da će i ove godine ispred našeg Medžlisa IZ Rijeka biti veliki broj džematlija koji će svoje duše napojiti kur’anom, prisustvujući natjecanju učača kurana u Islamskom centru Zagreb.

Natjecanje se održava u 5 kategorija:

  1. Hifz cijelog kur’ana
  2. Hifz 15. džuzeva
  3. Hifz 5. džuzeva (samo za početnike u hifzu)
  4. Tilavet (do 40 godina starosti)
  5. Tilavet za učenike Medresa

Na Natjecanju će sudjelovati učači iz brojnih europskih i drugih emalja (Hrvatska, BIH, Turska, Albanija, Makedonija, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Slovenija, Rusija, Bugarska, Rumunjska, Austrija, Italija, Njemačka, Švicarska, Belgija, Francuska, Engleska, Finska, Nizozemska), a kao specijalni gosti nastupit će pobjednici prethodnih natjecanja.

U subotu, 23.10.2010. između akšama i jacije-namaza proučit će se veliki mevlud na kojem će sudjelovati svi učači-natjecatelji i gosti.

Medžlis IZ-e Rijeka u ime domaćina Mešihata IZ i MIZ Zagreb ima čast i zadovoljstvo pozvati Vas ljubitelje časnog Kur’ana da svojim prisustvom uveličate ovu značajnu i jedinstvenu manifestaciju učenja Kur’ana na ovim prostorima.

H.M.