Poziv na HAFISKU DOVU hfz. Sabahete Hasanović

Islamski centar Rijeka (140 x 92)

Poštovani,

hafiska_dova

čast nam je obavijestiti Vas da će u subotu, 07.12.2013.g. u Islamskom centru Zagreb nakon podne namaza biti upriličena svečana hafiska dova zaPRVU hafizu u Republici Hrvatskoj. Uzvišeni Allah dž.š. je Islamsku zajednicu počastio još jednim hafizom čuvarom istinske Allahove riječi za koju je rekao u kura’anu “Mi smo ga objavili i Mi ćemo ga čuvati”. Uzvišeni Allah kur’an čuva upravo preko hafiza koji će osim deredže na ovom svijetu imati poseban stepen na drugom svijetu. Vjerujem da će te svojom nazočnošću uveličati svečanostHAFISKE DOVE i na taj način dati podršku novoj mladoj hafizi ali i mnogima koji će nadamo se sutra ako Bog da nositi časno ime hafiza/hafize čuvara najuzvišenije riječi Uzvišenog Allaha dž.š. Nek Uzvišeni Allah podari svaki hajr/dobro novoj hafizi Sabaheti Hasanović koja je sve ove godine truila se da memorira najčasnije riječi i knjigu Uzvišenog Allaha.MOlimo Svevišnjeg da podari svaki hajr i njenim roditeljima koji su počašćeni najljepšom titulom roditelja čije dijete zna kuran napamet a ta titula je data još na dunjaluku. Nova hafiza je kćerka Aziza ef. Hasanovića (muftije za R Hrvatsku) i majke Hajrije Hasanović

ZAJEDNIČKI ODLAZAK U ZAGREB

Medžlis Islamske zajednice Rijeka organizira zajednički odlazak u Islamski centar Zagreb na hafisku dovu Prve hafize u R Hrvatskoj. Cijena putovanja bi bila 80,00 kuna po osobi ako autobus bude pun (49 mjesta).

Molimo sve zainteresirane da se najkasnije do srijede (04.12.2013.g.) prijave u uredu MIZ ili svoj odlazak potvrde putem telefona 317-059 e-mail: mizrijeka1@gmail.com kako bi na vrijeme osigurali autobus. Polazak bi bio u subotu u 09:00 sati ispred Islamskog centra a povratak iz Zagreba po dogovoru.

H.M.