Poziv na obilježavanje Dana šehida

ic mala novo

 

 

 

 

img_4358

Na temelju Odluke predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftije dr.Aziza ef. Hasanovića od ove godine se u Kalendar Islamske zajednice u Hrvatskoj 2. dan Ramazanskog bajrama označava i proglašava  Danom šehida i poginulih muslimana u Domovinskom ratu. S tim u vezi, nalaže se svim glavnim imamima da ovu Odluku objelodane na hutbama te da u svojim džamijama i mesdžidima organiziraju tevhid na taj dan pred plemenite duše svih šehida i poginulih branitelja. Obilježavanje treba organizirati s braniteljskim udrugama na najprimjreniji način vodeći računa da se zadovolje svi vjerski propisi i ostali dijelovi prtokola koji se tom prigodom definira.

spomenik1-600x399

Molim Svevišenjeg Allaha dž.š. da svima nama bude blag i milostiv na Danu suda, a nama neka sjećanje na naše šehide i poginule za Domovinu bude trajna obveza, navodi se, između ostalog u Odluci predsjednika Mešihata.

KORISTIMO PRIGODU DA VAS OBAVJESTIMO I POZOVEMO NA TEVHID KOJI ĆE BITI ORGANIZIRAN PRED PLEMENITE DUŠE SVIH ŠEHIDA I ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA. O TREMINU TEVHIDA ĆEMO  VAS OBAVIJSTITI NA BAJARMA NEMAZ.TEVHID ĆE SE PROUČITI U ISLAMSKOM CENTRU RIJEKA.

OČEKUJUĆI VAŠ DOLAZAK UNAPRIJED SE ZAHVALJUJEMO NA ODZIV
 Medžlis IZ Rijeka
Hajrudin Mujkanović