Poziv na tribinu – Vjernici za mir – Islamski centar Rijeka

Islamski centar Rijeka (140 x 92)

POZIVAMO VAS NA TRIBINU

 
“Deklaracija VJERNICE I VJERNICI ZA MIR”
 
15.11.2013. u 19h

U petak, 15. studenog 2013. Inicijativa Vjernici za mir i Islamski centar u Rijeci pozivaju Vas na tribinu „Deklaracija Vjernice i vjernici za mir“.  Tribina će se održati u prostorijama Islamskog centra na adresi Ante Mandića 50 od 18:45 do 20:30 gdje će se predstaviti inicijativa Vjernici za mir koja okuplja mirovne aktiviste muslimane i kršćane iz regije Jugoistočne Europe. Inicijativa Vjernici za mir djeluje od 2006. u regiji Jugoistočne Europe, okuplja svake dvije godine vjernike i vjernice abrahamskih religija na Mirovne međureligijske konferencije „Gradeći mir, slavimo Boga“. Inicijativu čine vjernice i vjernici koji su inspirirani svojom vjerom da se angažiraju u izgradnji mira i suživota putem nenasilja.

Svoje iskustvo rada inicijativa je sabrala u deklaraciju Vjernici za mir koja promovira uključivanje vjernika u nenasilnu transformaciju sukoba i osobni angažman za pomirenje i oprost u regiji Jugoistočne Europe. Tekst deklaracije Vjernici za mir nalazi se na stranici  www.vjernicizamir.org  Za svoj rad inicijativa je ove godine primila priznanje Međunarodnog centra za međureligijski dijalog iz Dohe (Doha International Center for Interfaith Dialogue – DICID) za međuvjerski dijalog; između 150 projekata iz cijelog svijeta inicijativa Vjernici za mir je istaknuta kao jedna od prvih pet ovog natječaja. Inicijativu će predstavljati Ana Raffai iz Sesveta, Amra Pandžo iz Sarajeva i Želimir Srnec iz Novog Sada.

Pozivamo Vas da svojim dolaskom podržite inicijativu Vjernici za mir i djelovanje Islamskog centra u Rijeci.

Unaprijed vam se zahvaljujemo na dolasku

Organizacijski tim Vjernici za mir:Adnan Hasanbegović, Sarajevo, Amra Pandžo, Sarajevo, Ana Raffai, Sesvete, Azra Ibrahimović, Sarajevo, Branka Srnec, Novi Sad, Ivana Radulović, Beograd, Mihael Sečen, Rijeka, Otto Raffai, Sesvete, Radenko Šolaja, Banja Luka, Randy Puljek Shank, Sarajevo, Želimir Srnec, Novi Sad.

img_7219

Tribina “Vjernici za mir” će se održati u Kongresnom centru Islamskog centra Rijeka u 19 sati