Predsjednik Mešihata IZ u HR, Muftija Ševko ef. Omerbašić posjetio gradilište IKC Rijeka

Muftija za Hrvatsku, Ševko ef. Omerbašić posjetio Medžlis Rijeku i gradilište IKC-a

Dana 18.05.2010.g./04. Džumade-l-uhra 1431.h.g. Medžlis IZ Rijeka je posjetio Muftija Ševko ef, Omerbašić. Muftiju su dočekali imami MIZ Rijeka, nakon čega je u prostorijama Medžlisa Rijeka, održan sastanak sa uvaženim Muftijom, a razgovaralo se o aktivnostima oko izgradnje IKC kao i o vjersko-prosvjetnim aktivnostima Muallimskog vijeća MIZ Rijeka. U jednostanom razgovoru riječkih imama sa Muftijom Omerbašićem, informiran jeo prikupljenim sredstvima za izgradnju IKC u Rijeci, aktivnostima imama i muallima na tom polju, kao i o aktivnostima IOM i OIIC Rijeka. Sastanak je završen u 11;00 sati a na koncu je dogovorena i zajednička posjeta Muftije Omerbašića gradilištu IKC Rijeka. Na sastanku riječkih imama sa Muftijom prisustvovali su i trojica članova Odbora za izgradnju IK centra Rijeka.

Na gradilištu IKC Muftija Omerbašić se i osobno uvjerio da radovi na izgradnji centra idu po predviđenom planu i programu, o čemu su ga djelomično izvjestili gl. imam riječki, predstavnik tvrtke GP KRK, u ime izvođača IKC, glavni nadzorni inžinjer te koordinator investitora IZ Rijeka, kratko kazavši da sve ide po predviđenom planu i dinamici izgaradnje IKC. Između ostalog pomenuti su izvjestili Muftiju Omerbašića da će u petak biti završena i prva ploča, na etaži -2 IKC Rijeka (stanovi za službenike, apartmani za goste, učionice i uredi). Ostali radovi na iskopima etaže -1, (garaža, dvorana, restoran i osalAi sadržaji) teku po zacrtanom planu bez ikakvih poteškoća, nadajući se da će i u narednom periodu sve biti završeno u previđenom roku, temeljem potpisanog Ugovora sa izvođačem IKC. Na gradilištu IKC delegaciji su se priključili i zamjenik direktora tvrtke GP KRK, predsjednik Sabora IZ u HR te predsjednik OIIC Rijeka.

Nakon petosatnog ugodnog boravka Muftije Omerbašića u riječkom Medžlisu, domaćini su ispratili Muftiju za povratak u Zagreb, a Muftija Omerbašić nije krio svoje zadovoljstvo do sad urađenim na izgradnji IKC Rijeka, od 12.03.2010.g.. Ono što je posebno obradovalo Muftiiju Omerbašića je prijedlog Plana aktivnosti budućeg IKC Rijeka Muallimskog vijeća MIZ Rijeka, o kojem ga informirao  gl. imam riječki, ukazavši na nekoliko područja djelovanja i rada budućeg IKC Rijeka, o čemu će gl. imam riječki u pismenoj formi izvijestiti i obrazložiti na sljedećoj redovnoj sjednici Mešihata, zakazanoj za petak 28.05.2010.g.Muftija za Hrvatsku, Ševko ef. Omerbašić posjetio Medžlis Rijeku i gradilište IKC-a