PROMOCIJA NATJECANJA U LIJEPOM UČENJU KUR’ANA

Islamski centar rijeka mala

PROMOCIJA NATJECANJA U LIJEPOM UČENJU KUR’ANA ODRŽANA JE U ZAGREBAČKOJ DŽAMIJI, 17. 7. 2014. GODINE.

RIJEČ BOŽJA KAO RADOST MLADOSTI U SVAKOJ PRIGODI

U Zagrebačkoj džamiji održano je, u četvrtak, 17. 7. 2014. godine prvo pokusno natjecanje mladih mektebaša iz Republike Hrvatske.

Zapravo, to i nije bilo natjecanje, nego prikaz kako će takva natjecanja, koja će početi iduće godine za ramazana, izgledati.

Dvanaest djevojčica i dječaka, predvođeni svojim vjeroučiteljima, imamima iz Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke, Pule, Siska i Karlovca, sinoć su pred muftijom dr. sc. Azizom ef. Hasanovićem, pred glavnim zagrebačkim imamom, kurra hafizom, mr. sc, Azizom ef. Alilijem, i pred muallimom Eminom Mešić, voditeljicom Vjersko-prosvjetne službe pri Mešihatu Isdlamske zajednice u Hrvatskoj, pokazali svoje zadivljujuće učenje Kur’ana.

Vrijedno je spomenuti imena tih divnih djevojčica i dječaka koji su nam došli prikazati svoje umijeće učenje Kur’ana. To su: Benjamin Mehmedović iz Dubrovnika, Šefkije Doroci i Hatidža Hadzic iz Splita, Alen Kapić iz Zadra, Ena Šibić iz Rijeke, Ammar Mrkalj i Harun Jukan iz Pule, Tarik Hajdarević iz Siska, Amina i Azra Šemić iz Karlovca, te zagrebački domaćini – Lukman Mesić i Ajša Orlić.

Svi su oni zasluženo nagrađeni priznanjima, i to kao oni koji su nam prvi prikazali kako će ta natjecanja izgledati od iduće godine.

Valja znati da će pobjednici naših natjecanja biti nagrađeni odlaskom u Sarajevo na natjecanja, koje organizira Rijaset, a ponajbolji će se natjecati u Zagrebu na svjetski poznatom Natjecanju učača Kur’ana.

Kad sam pitao muallimu Eminu Mešić koja je svrha natjecanja, nasmijala se i odgovorila:

„A koja bi bila osim poticanja da djecu naučimo na druženje s Kur’anom, kao i na međusobno druženje. Jer provesti jedan ramazanski dan i zagrebačkom Islamskom centru sa svojim vršnjacima, naše nastojanje da im učenje Kur’ana bude omiljena obveza, i tako im praktično pokazati da doista ima smisla i da se isplati učiti i raditi. Ovih dvanaest djevojčica i dječaka naši su najbolji promotori. Zato ih je muftija sve nagradio prigodnim poklonima, a oni će imati obvezu da svojim vršnjacima, pri svojim medžlisima, aktivno promiču svoja iskustva s ovogodišnje promocije Natjecanja.

U svakom slučaju bilo je lijepo u krasnim ramazanskim noćima doživjeti i ovo iskustvo. Još samo da kažem da su učenici pokazali svoje znanje učenja Kur’ana i svim klanjačima teravije.

Kemal Mujičić

013-e1405780719738002-e1405780459830

 019-600x354