Prvi zajednički iftar u novim prostorijama Medžlisa IZ Zadar

U četvrtak, 11.08.2011.g. delegacija MIZ Rijeka u sastavu glavni imam, član IOM Rijeka i predstavnici OKM-a Rijeka, u svom ramazanskom programu posjeta posjetili su i nazočili prvom i povijesnom zajedničkom iftaru džematlija u Zadru. Iftaru su nazočili i izaslanik i zamjenik Muftije za Hrvatsku, dr. Aziz ef. Hasanović i ravnatelj Agencije za  certificiranje halal kvalitete, ravnatelj Islamske gimnazije, Mevludin ef. Arslani, tajnik Mešihata IZ u Hrvatskoj, h. Ahmed Ikanović, član Mešihata IZ u Hrvatskoj i član Sabora IZ u Bosni i Hercegovini, Mirza Šabić.

Zajednički iftar Medžlisa IZ Zadar po prvi put u svojim potpuno novim prostorijama organiziran je za potrebe svih onih koji su imali želju zajednički se iftari. Nakon iftara i poslijeiftraskog muahebeta, prije klanjanja teravih namaza prisutnim džematlijam se obratio, pomoćnik predsjednika Mešihata IZ u Hrvatskoj, dr. Aziz ef. Hasanović koji se na prvom mjestu zahvalio IOM Rijeka i svim džematlijama na lijepo organiziranom iftaru a zatim ukazao na nužnost zajedništva posebno u Zadru, najmlađem Medžlisu u Hravtskoj koji tek tre4ba da stasa kroz svoj rad u prepoznatljiv Medžlis i vjersku zajednicu na prostoru Zadarske županije. U svom obnraćanju dotakao se i dodjele Halal certifikata Paškoj sirani koja se uvrstila u halal obitelj među mnogima onima koji su to još ranije dobili.

           Polaznici mektebskog vjeronauka u MIZ Zadar, ramazan 2011,g,/1432.h.g.

Na kraju svog obraćanja pohvalio je rad zadarskog imama, Ćamil ef. Bašića za protekli period, prije svega istakavši da je 20. djece u mektebu danas jedini garant opstanka Islama na ovim prostorima, naravno pohvalio je i rad Povjerenstva u Zadru a to su pokazali i večeras oraganiziravši prelijep iftar. Neka uzvišeni podari sabura u daljnjem radu Povjerenstva da sav svoj trud usmjere na omasovljavanje džemata i povećanje broja djece u mektebu i školama te kroz nastavu Islamskog vjeronauka im omoguće islamsko obrazovanje.

Jaciju u MIZ Zadar je klanjao, ravnatelj Islamske gimnazije, Mevludin ef. Arslani a teravih namaz, glavni imam MIZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović. Nakon teravih namaza nastavljeno je zajedničko druženje do kasno ujutro a zatim i povratak musafira u Rijeku i Zagreb.

                                                       Delegacija MIZ Rijeka u Zadru

                                                        Riječani na Zadarskoj rivi

                             Glavni imam i predstavnici OKM-a Rijeka na zadarskom suncu

Hajrudin Mujkanović