Raspisani izbori u Islamskoj zajednici u Hrvatskoj

Islamski centar rijeka mala

Untitled-600x503

U utorak, 9. 9. 2014., predsjednik Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj h. Mirsad Kugić, donio je Odluku o raspisivanju izbora u Islamskoj zajednici u Hrvatskoj za članove Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj te predsjednike i članove izvršnih odbora medžlisa. Izbori će se održati 9. 11. 2014. godine. Na posljednjoj sjednici Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj usvojen je hodogram provedbe izbora kao i pravila i propisi za provedbu istih. U narednom periodu predsjednik i članovi Izborne komisije (predsjednik Mevludi ef. Arslani, članovi Nura Čaušević i Bermin Meškić – pravnik Mešihata) održat će savjetovanja za članove nadležnih povjerenstava za provedbu izbora.

S ciljem detaljnijeg upoznavanja članova Zajednice s pojedinostima vezanim uz izbore, predsjednik Mešihata – muftija dr. Aziz ef. Hasanović uputio je pismo svim članovima Islamske zajednice u R Hrvatskoj.

U petak, 17.10.2014.g. u svim medžlisima i džematima Islamske zajednice u R Hrvatskoj će se održati Kandidacijski skup za članove IOM, članove Sabora IZ u RH i predsjednike MIZ. Pozivamo sve džematlije da se uključe i dadnu svoj doprinos u radu Islamske zajednice u R Hrvatskoj. Na Kandidacijskom skupu džematlije imaju mogućnost kandidirati kandidate ili se sami kandidirati za gore naveden funkcije u organima Islamske zajednice u R Hrvatskoj. Kandidacijski skup će se održati nakon džume namaza u Kongresnom centru Islamskog centra Rijeka.

H.M.