U RIJECI POSTAVLJENA ZASTAVA BOŠNJAKA HRVATSKE

Pored spomen obilježja poginulim Bošnjacima braniteljima u Domovinskom ratu ispred riječkog Islamskog centra te u Vodovodnoj ulici 15 b, na pročelje zgrade u kojoj djeluje Bošnjačka nacionalna zajednica danas je postavljena zastava Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, u nazočnosti predstavnika i članova više bošnjačkih udruga i riječkih imama.
– Godinu dana nakon što je na 71. sjednici Savjeta za nacionalne manjine usvojen prijedlog i donijeta odluka o zastavi Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, prvi put u Primorsko-goranskoj županiji postavljamo zastavu Bošnjaka u Republici Hrvatskoj. U suradnji s Bošnjačkom nacionalnom zajednicom za PGŽ, Vijećem bošnjačke nacionalne manjine PGŽ-a i Udrugom Bošnjaka branitelja Domovinskog rata odlučili smo ovu zastavu postaviti kao simbol identiteta Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, poručio je tom prilikom Senad Hajdarević, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine PGŽ-a i predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice PGŽ-a.

Skupu se također obratio i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Rijeci, g. Samir Ilijazi, koji je izrazio zadovoljstvo u današnjem danu, jer smo zajedno na još jedan način odali počast stradalim braniteljima u R Hrvatskoj, ali i nama ova zastava kao podsjetnik na prisutne Bošnjake-muslimane u R Hrvatskoj i našem Gradu Rijeci.

Skup je završen učenjem Fatihe za stradale branitelje.