Riječki imami na dženazi Fuadu Botonjiću u Puli

214ecf715f013db40b229083fbea8c10dženaza pula mala

U utorak, 21.06.2011.g. delegacija ispred medžlisa Islamske zajednice Rijeka u sastavu glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović i imami Hidajet ef. Hasanović te Adnan ef. Đikić nazočili su (ispraćaju) dženazi namaz rah. Fuadu Botonjić, dugogodišnjem aktivisti i članu Izvršnog odbora medžlisa IZ Pula, koji je u ponedjeljak 20.06.2011.g. iznenada preselio na ahiret.

Dženazi namaz na gradskom groblju u Puli nazočili su i pomoćnik predsjednika Mešihata IZ u HR, dr. Aziz ef. Hasanović i tajnik Mešihata, h. Ahmed Ikanović, a dženazu u ime muftije Ševke ef. Omerbašića predvodio je dr. Aziz ef. Hasanović, koju je najavio pulski imam Omer ef. Omanović, poselamivši prisutne džematlije i u ime MIZ Pula kao i obitelji rahmetlije zahvalio se svima na dolasku na dženazu namaz.

Dženazi su pored velikog broja džematlija MIZ Pula te poznanika nazočili i svi imami Istre, Ismet ef. Ibiši, Elvedin ef. Posavljak i Hazim ef. Bećirović, umirovljeni dugogodišnji pulski imam Sejfullah ef. Molimo Uzvišenog Boga da rahmetli Fuadu Botonjić podari oprost svih grijeha i lijepi džennet a obitelji rahmetlije, sinu i našem kolegi Nermin ef. Botonjić te njegovoj majci podari sabura na kušnji koja ih je zadesila.

Hajrudin ef. Mujkanović