Riječki zbor SELSEBIL na predramazanskom koncertu u Kalesiji i Srebreniku

U četvrtak, 28.07.2011.g. zbor Medžlisa IZ Rijeka “SELSEBIL” u pratnji glavnog imama riječkog, Hajrudin ef. Mujkanovići nastupili su na predramazanskom koncertu u Kalesiji, kojeg je organizirao Medžlis IZ Kalesija i Općina Kalesija. Suradnja zbora Medžlisa IZ “SELSEBIL” sa horovima iz Bosne i Hercegovine započela još prošle godine nakon gostovanja hora “IHLAS” iz Brčkog u Rijeci.

Predramazanski koncert u Kalesiji je održan na otvorenom ispred Doma kulture a na koncertu učešće su uzeli hor Nuru Ajni iz Kalesije, hor Zefir iz Srebrenika i hor Ihlas iz Brčkog.Svečanosti je nazočio veliki broj slušatelja koji su svojim prisustvom dali posebnu čar predramazanskoj manifestaciji obilježavanju početka mjeseca ramazana.

U petak, 29.07.2011.g. nakon nastupa horova u Kalesiji, u Srebreniku je organizaran također  predramazanski koncert “Na krilima ramazana” u organizaciji Medžlisa IZ Srebreniki i Općine Srebrenik. Predramazsnki koncert održan je u dvorani “Doma kulture” u Srebreniku koja je bila premala da primi sve  posjetitelje.

Hajrudin ef. Mujkanović

Pred oko osma stotina gledatelja svojim lijepim glasovima i nastupima preramazansko ozračje uveličali su horovi iz BiH i Hrvatske. Na koncertu su nastupili hor “Nuru Ayni” iz Kalesije, hor “Azizija” iz Orašja, Hor “Zefir” iz Srebrenika, Hor “Ihlas” iz Brčkog i hor Medžlisa IZ Rijeka, “SELSEBIL”.

Nakon izvođenja po tri ilahije svakog hora završen je zajedničkom ilahijom “kad stigne ramazan” te uručenjem zahvalnice svim horovima od strane predsjednika Medžlisa IZ Srebrenik.

Nakon svečanog dijela programa u Domu kulture za sve učesnike i goste na pripremljen je domjenak uz zajedničko druženje koje je potrajalo do kasno u noć. (slike sa nastupa pogledajte u rubrici GALEERIJA a video zapis na http://www.youtube.com/watch?v=8AaAvW3I4-U)

Hajrudin Mujkanović