SAKRALNA ARHITEKTURA RIJEKE – ŽIVOT VJERNIKA

Već niz godina za Dan Grada Rijeke, Dan sv. Vida Fotoklub Rijeka raspisuje natječaj na temu Rijeke i Riječana i od najboljih
fotografija priredi izložbu. Ove godine propitujmo temu koja je važna za Rijeku, za naš grad i njene građane i to je naš doprinos ovoj svečanosti. Na natječaj se prijavilo 42 autora koji su svojim angažmanom prepoznali važnost ove teme i kroz njenu interpretaciju svjedoče pluralizam vjerskih statusa koji naš grad čini sjajnim primjerom sinergije različitosti.             Na natječaj je prijavljeno preko 230 fotografija koje je pregledao žiri u sastavu: Sabrina Žigo, kustosica Muzeja grada Rijeke, Marija Lazanja Dušević, također kustosica Grada Rijeke i Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka i odabrao je od svakog autora najmanje jednu fotografiju za izložbu. Od odabranih fotografija izdvojene su najbolje fotografije za nagrade i pohvale. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i priznanja bit će na svečanosti otvorenja izložbe u galeriji Principij.

Svim sudionicima natječaja i izložbe organizator će dodijeliti Zahvalnicu kao znak pažnje za afirmaciju teme kojom se bavi ovaj natječaj i izložba.

U sklopu izložbe bila je uvrštena i slika Islamskog centra u Rijeci koja je svojom ljepotom krasila prostore galerije.

Izložbi je u ime Islamske zajednice prisustvovao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Rijeci, Hajrudin ef. Mujkanović.