Savjetnik Ministra vakufa Države Katar posjetio ICR

centar mala

Savjetnik Ministra vakufa Države Katar posjetio Islamski centar

završni_radovi_6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U subotu, 27.04.2013.g. Islamski centar Rijeka posjetila je visoka delegacija Države Katar, savjetnik Minstra vakufa za medije, gospodin Maher Abdul Jalil koji je došao u pratnji člana kabineta Minstra vakufa za medije, gospodin Muhamed Fukushima i Khalida Jasina, koordinatora Mešihata IZ u Hravstkoj za arapski svijet. U pratnji viskoke delegacije iz Katara bio je i gospodin Manged Al-Samarai, časnik Hrvatske vojske, vonni invalid Domovinskog rata.

Delegaciju su dočekali dopredsjednik MIZ Rijeka i glavni imam sa članovima IOM Rijeka koji su musafire upoznali sa kompletnim protokolom vezano za svečano otvorenje ICR. Nakon razgovora o svim protokolaranim detaljima musafiri su imali veliki broj potanja kao i sugestija koje smo svakako prihvatili i do u detalje razradili.

završni_radovi_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dan svečanog otvorenja Islamskog centra nakon službenog dijala govora predviđeno je da zagrebački muftija, dr. Aziz ef. Hasanović u pratnji glavnog imama riječkog, predsjednika IOM Rijeka i gospodina Halida Jasina službeno preda ključeve Ministru vakufa  koji će biti u pratnji predsjednika R Hrvatske, dr. Ive Josipovića, člana predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića, reisu-l-uleme, mr. Husena ef. Kavazovića koji će nakon toga svečano odkriti ploču donatora Države Katar a nakon toga IC svečano otvoriti uz učenje tekbira nazočnih imama. Nakon toga u predulazu u džamiju goste dočekuju najmlađi polaznici vjeronauka neki obučeni u tradicionalnu katarsku odjecu a neki u tradicionalnu hrvatsku odjeću. Po ulazku u džamiju (molitveni prostor) musafire dočekuju predstavnice zbora MIZ Rijeka nakon čega sv prisutni razgledavaju molitveni dio a po završetku odlaze na domjenak. Nakon razgledavanja molitvenog dijela gosti se spuštaju u etažu minus dva Ministar vakufa, Države Katar svečano odkriva spomen ploču Kongresnog centra.

Savjetnik ministra Države Katar sa suradnicima je u srijedu ponovo u Rijeci.

Hajrudin Mujkanović