Srednjoškolci medžlisa Rijeka na Drugoj mektepskoj parlaonici u Zagrebu

islamski centar mala

 

 

 

U subotu, 27.01.2013.g. polaznici (srednjoškolci) MIZ Rijeka su nazočili Drugoj mektepskoj parlaonici srednjoškolaca u Zagrebu. Paralaonicu je otvorio zagrebački muftija, dr. Aziz ef. Hasanović koji je u svom uvodnom izlaganju ukazao na važnost Islamskog centra kao identiteta svakog muslimana a posebno mladih koji svojim angžmanom u svoj zajednici i svom centru pokazuju požrtvovanost kao pripadnika Islamske zajednice. I današnja druga po redu parlaonica je pokazatelj ispravnog rada Islamske zajednice na polju odgoja mladih generacija. Nadam se da će konferencija polučiti zadate ciljeve i da će rasprava biti među mladima na već zadane teme biti plodonosna i uspješna. Nakon izlaganja muftije prisutnima se obratio i glavni imam zagrebačka kao i predsjednik IOM Rijeka, čestitali prisutnima na odzivu i učešću na Drugoj konferenciji srednjoškolaca.

img_3647_(600_x_448)

Nakon pozdravnih riječi Zagrebačkog muftije i domaćina Konferencije, predstavnici medžlisa, srednjoškolci su imali svoja desetominutna izlagnja na zadanu temu.

Mladi MIZ Rijeka se u svom petnaest minutnom dijelu prvo u kazali na značaj i ulogu Islamsog centra a onda i prikazali video zapis od početka gradnje Islamskog centra pa sve do skorog završetka Centra. Mladi su pomono pratili profesionalni video zapis o fazama gradnje Islamskog centra. Po izlaganju srednjoškolaca upriličeno je predavanje dr. Edine Berberović a potom i diskusija/debata/radionica o spolno prenosivim bolestima. Nakon ikindije namaza održano je i drugo predavanje na temu halal ishrane nakon čega je upriličena i radionica i vrlo intersantna zapažanja srednjoškolaca. Po završetku drugog predavanja Parlaonica je privedena kraju nakon čega su svim polaznicima podjeljena uvjerenja o učešću na Drugoj parlaonici u Zagrebu.

Nadamo se da će ovakvih i sličnih druženja na nivou cijele Islamske zajednice u Hrvatskoj biti što više a sve u cilju međusbnog zbližavanja mladih koji su budućnost Islamske zajednice u Hrvatskoj. Poslije akšam namaza održan je zajednički mevlud povodom rođenja Muhammeda a.s. a nakon jacije zajedničko omladinsko druženje u Omladinskom klubu muslimana MIZ Zagreb.
Hajrudin Mujkanović