Svečana inaugiracija Muftije zagrebačkog dr. Aziza ef. Hasanovića

islamski_centar_mala_1

U subotu, 22. rujna/06. zu-l-k’ada bilo je prelijepo u Islamskom centru Zagreb. Muslimani Hrvatske i njihovi gosti iz cijeloga svijeta svjedočili su najvišim standardima demokracije i međusobnog poštivanja i uvažavanja. Na svečanoj ceremoniji ustoličenja novog muftije zagrebačkog, prof. dr. Aziz ef. Hasanovića u Zagrebačkoj džamiji učestvovali smo u jednoj lijepoj i dostojanstva punoj manifestaciji uvođenja u dužnost najodgovornije osobe Islamske zajednice u Hrvatskoj koju je Hrvatska televizija direktno prenosila.
Nakon toga je u kongresnoj dvorani “H. Salim Šabić” održan Svečani inauguracijski prijem kojemu je nazočio skoro cijelokupni državni vrh Republike Hrvatske predvođen Predsjednikom i Premijerom Vlade Republike Hrvatske.

       Sve ovo nas muslimane Hrvatske čini izuzetno ponosnim da nama, jednoj relativno maloj vjerskoj zajednici, naša država pridaje toliki značaj, uvažavanje i poštovanje a ujedno nas i obvezuje da budemo njeni časni, pošteni i korisni građani i da damo svoj maksimalan doprinos u njenom još većem napretku i prosperitetu. Najbolje je, međutim, poštovoni naši posjetitelji, da i sami pogledate kako je to stvarno bilo.

Čestitamo novoizbaranom Muftiji zagrebačkom, dr. Azizu ef. Hasanoviću moleći Svevišnjeg da mu u vođenju Zajednice podari razboritosti i mudrosti.

Video snimka svečane inauguracije Muftije zagrebačkog dr. Aziza ef, Hasanovića

Svečani inauguralni prijem povodom inauguracije Muftije zagrebačkog gosti Predsjednik RH i Premijer Vlade RH

Hajrudin Mujkanović