Teroristi nemaju vjeru

Oslo mala (140 x 93)

oslo_(400_x_267)

 

Zbog toga smo Mi propisali sinovima Israilovim: ako netko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako netko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao.  Naši poslanici su im jasne dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili.” Kur’an – El-Maide, 32.


Monstruma Breivika neki već nazivaju
“kršćanskim teroristom” kao što i ove druge već nazivaju “islamskim teroristima”, mada niti Brejvikovo kršćanstvo ima veze s Biblijom kao što ni Islam “islamskih terorista” nema veze s Kur’anom. Zato duboko suosjećamo sa građanima Osla i molimo Svemogućeg Boga da ih sačuva od ovakvih “zaštitnika kršćanstva” kao i da nas muslimane sačuva od naših “zaštitnika” i da svi izvučedmo pouku iz ovog i svih sličnih događaja.I eto Anders Behring Breivik “braneći Europu od muslimana, a u ime kršćanstva” pobio je 93 mlada europljanina koji su, vjerovatno, svi ili većinom kršćani i “koji nikoga nisu ubili i nisu nered po zemlji činili“. Tako i “borci za islam i muslimane” ubijaju, uglavnom, muslimane i to one “koji nikoga nisu ubili i koji nisu po zemlji nered činili”. I jedni i drugi “sve granice zla prekoračuju i to nakon što su im poslanici jasne dokaze donijeli”.

Štovani posjetitelji, stavljamo Vam na uvid izbor reakcija iz tiskanih medija na ovaj užasni događaj.

(Dnevni avaz –http://www.dnevniavaz.ba/globus/svijet/46299-napadi-u-norveskoj-pripremani-od-2009-godine.html, Jutarnji list-http://www.jutarnji.hr/norveska–eksplozija-u-zgradi-vlade–najmanje-dvoje-mrtvih/960803/, Nacional –http://www.nacional.hr/clanak/113044/dw-plavooki-musliman-ili-kako-teror-truje-misli, Index hr –http://www.index.hr/vijesti/clanak/zrtve-napada-breivik-je-ubijao-hladno-i-polako-mladi-se-pokusavali-spasiti-praveci-se-mrtvi/562933.aspx, Al jezeera – http://blogs.aljazeera.net/liveblog/Norway, Vedrana Rudan –http://www.rudan.info/kad-smrt-ima-plave-oci/)

Hajrudin Mujkanović