U Osijeku održana 5. Konferencija muslimanske mladeži Hrvatske

U Osijeku održana 5. Konferencija muslimanske mladeži Hrvatske

Godišnji susret muslimanske mladeži Islamske zajednice u Hrvatskoj sinkroniziran je kroz Konferenciju muslimanske mladeži koja se u kontinuitetu održava već 4 godine. Svaki Medžlis u Hrvatskoj delegira određen broj omladine koja sudjeluje na Konferenciji. Konferencija muslimanske mladeži se sastoji iz dva dijela: radnog dijela u kojem su predviđena predavanja, radionice,  rasprave, diskusije te slobodno druženje uz rekreativni/sportski dio. Ovogodišnja 5. konferencija muslimanske mladeži održana je 15. i 16.05.2010.g. u mjestu Bizovac, poznatom po Bizovačkim toplicama nastalim na davno nestalom Panonskom moru. Bizovac je 20-ak kilometara udaljen od Osijeka tako da je ovogodišnji domaćin u organizacijskom dijelu bio Omladinski klub Medžlisa IZ-e Osijek dok je pokrovitelj cjelokupne konferencije Mešihat IZ-e u Hrvatskoj.

Ovogodišnji predavači  na Konferenciji bili su hfz. Kenan ef. Musić, profesor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu koji je govorio vrlo nadahnuto na temu ,,Poslanikovo nasljeđe”, te glavni imam Medžlisa IZ-e Sisak Alem ef. Crnkić  ,,Uloga i značaj omladine u islamu”.

Konferencija je otvorena u subotu 15.05.2010.g. učenjem ašereta glavnog imama osječkog Enesa ef. Poljića te obraćanjem predstavnika županijskih, gradskih vlasti i drugih vjerskih zajednica.

Ispred Mešihata IZ-e u Hrvatskoj sudionike je poselamio član Mešihata IZ Mirza Šabić koji je poželio uspješan rad Konferencije i konstruktivne zaključke te provedbu zaključaka do sljedeće konferencije.

Sudionici Konferencije su nakon ručka u subotu (15.05.2010.) organizirano posjetili znamenitosti grada Osijeka.

H.H.