Uspjeh naših polaznika vjeronauka na nivou IZ u Hrvatskoj

U našoj Županiji Islamski vjeronauk je zastupljen u 35 osnovnih i 12 srednjih škola. Ukupan broj polaznika Islamskog vjeronauka u školskoj 2009/2010. godini u školama je 536 vjeroučenika. Mektebski vjeronauk u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice u Rijeci pohađalo je ove godine  190 učenika. Učenici školskog vjeronauka testirani su pismenim putem od 24.05.2010. do 28.05.2010. godine gdje su svi učenici imali podjednaku mogućnost ulaska u finalno natjecanje u Zagrebu. Također su i učenici mektepskog vjeronauka testirani 29.05.2010. godine čiji su testovi ocjenjivani i analizirani da bismo na kraju dobili naše ovogodišnje najbolje polaznike i predstavnike na natjecanju u Islamskom kulturnom centru u Zagrebu. Petu godinu za redom Mešihat Islamske u Hrvatskoj organizira natjecanje polaznika vjeronauka na nivou Mešihata gdje učestvuju svi medžlisi sa prostora  Hrvatske. Natjecanje se održalo u Islamskom kulturnom centru u Zagrebu, 05.06.2010. godine sa početkom u 10 sati, kojemu su pristupili polaznici Islamskog vjeronauka iz Rijeke gdje su ostvarili zapažene rezultate.

U kategoriji  trećeg razreda nastupili su Belma Aličajić, učenica OŠ „Sveti Matej“ na Viškovu i Amra Ramić, učenica OŠ „Škurinje“ osvojile drugo mjesto.

Četvrti razred je sačinjavala grupa Hena Muminović iz OŠ „Sveti Matej“ sa Viškova i Delila Ismaili iz OŠ „Škrljevo“ koje su osvojile treće mjesto.

U kategoriji petih  razreda predstavljao nas je Adnan Jusić OŠ „Podmurvice“ i Adisa Halačević OŠ „Zamet“ koji su osvojili treće mjesto.

Šesti razred je sačinjavao Edin Fatić OŠ „Brajda“ i Amela Jahić OŠ „Čavle“.

Kategorija sedmih razreda bili su Edis Ćufta OŠ „Čavle“  i Senad Čoko OŠ „Ivan Zajc“.

Osmi razred kao najuspješnije grupe ovogodišnjeg natjecanja predstavljale su Emina Hadžisaku OŠ „Čavle“  i Melisa Fatić OŠ „Brajda“ koje su odlično nastupile osvojivši prvo mjesto.

U grupi prvog i drugog razreda srednjih škola predstavljale su nas Arnisa Aličajić učenica prvog razreda Medicinske škole u Rijeci i Dženana Botonjić, učenica drugog razreda    Medicinske škole u Rijeci koje su osvojile treće mjesto.

Kategorija trećeg i četvrtog razreda srednjih škola također je osvojila treće mjesto koje su zaslužili Zerina Pitarević, učenica trećeg razreda Medicinske škole u Rijeci i Nedim Pobrić, učenik trećeg razreda Ekonomske škole „Mije Mirkovića“ u Rijeci.

Svim učesnicima ovogdišnjeg natjecanja upućujemo iskrene čestitke muallimima, polaznicima kao i njihovim roditeljima bez kojih i mi ne bismo uspjeli na ovom hajirli poslu. Neka Vam u daljnjem životu vjera islam bude jedina vodilja sa kojom ćete i u buduće biti uspješni na polju obrazovanja i usavršavanja.

polaznici vjeronauka IZ