Uspješan projekat Udruženja vjeroučitalja K Sarajevo

6d836f57cabd620238026a5193940c59alif mala slika

Prvi broj časopisa “ELIF

Prvi broj časopisa za djecu pod nazivom “ELIF” već je rasprodan. Priliku da ga čitaju imali su učenici tuzlanskog i Kantona Sarajevo. Reakcije učenika i vjeroučitelja su pozitivne. Već stižu pohvale i sugestije. Udruženje vjeroučitelja se zahvaljuje svim vjeroučiteljima koji su uložili trud da  “ELIF” dođe do naših učenika a posebne zahvale idu onima koji su uputili poruke podrške i spremnost na suradnju.

U subotu, 19.03.2011. godine, u CENTRU PRINCEZE DŽEVHERE – BUGOJNO, u sklopu seminara za vjeroučitelje Muftijstva travničkog održana je promocija časopisa za djecu “ELIF”. Časopis su promovirali predsjednik Udruženja vjeroučitelja KS Zijad Okanović, potpredsjednik Husein Mehmedović i sekretarica redakcije Adisa Milić. Nakon promocije ELIFA predavanje je održao mr. Ahmet Alibašić na temu “Vjeronauka i građansko društvo”. Seminaru su prisustvovali i Muftija travnički, mr. Nusret ef. Avdibegović i sekretar muftijstva, Dževdet ef. Šošić koji su pružili svesrdnu podršku aktivnostima Udruženja vjeroučitelja. Nakon seminara, u ugodnom razgovoru, razmijenjena su iskustva u radu vjeroučitelja i dogovarana buduća saradnja.

Drugi broj ELIF-a je već pri kraju i možete ga očekivati u vašim školama početkom aprila. I u drugom broju vas očekuje dosta zanimljivih sadržaja i ponovo poklon iznenađenje. Svi koji žele  (iz bilo kojeg dijela BiH) naručiti primjerke drugog broja mogu to učiniti ako popune FORMULAR ZA NARUDŽBU i pošalju ga na adreseelifredakcija@yahoo.com  ilivjeroucitelji@yahoo.de.