Veleposlanica Francuske sa članovima Senata Francuske Republike u posjeti Islamskom centru

Islamski centar rijeka mala

Visoka delegacija Senata Francuske Republike sa Velepolanicom Francuske Republike u posjeti Islamskom centru 
img_9408
U srijedu, 05.03.2014.g. Islamski centar u Rijeci posjetila je visoka delegacija Veleposlanstva Francuske u Hrvatskoj u pratnji Skupine prijateljstva Francuska-Hrvatska Senata Francuske Republike na čelu sa Veleposlanicom Francuske NJ.E. Michel Boccoz i predsjednicom Skupine Michele Andre. Visoku delegaciju u ime medžlisa IZ Rijeka dočekali su glavni imam MIZ, Hajrudin ef. Mujkanović i riječki imam, Hidajet ef. Hasanović. Visoka delagcija Francuske je razgledala Islamski centar nankon čega je upriličen i službeni prijem u  Centru.
img_9406

Razgovaralo se o Islamskom centru kao i suradnji Islamske zajednice kako sa lokalnim vlastima tako i sa drugim vjerskim zajednicama na području PGŽ-e. Glavni imam je izrazio zadovoljstvo što je Veleposlanica Francuske po drugi put u posjeti Islamskom centru a drugi put sa visokom delegacijom Senata Francuske Republike. Gosti su nakratko upoznati i sa aktivnostima Islamskog centra i budućim projektima koje će se održati u Islamskom centru.

Hajrudin ef. Mujkanović je naglasio ulogu Islamskog centra u Rijeci kao još jednog mosta međusobnog povezivanja ljudi različitih svjetonazora koji žive na području Grada Rijeke i PGŽ-e.
img_9410
Na kraju Hajrudin ef. Mujkanović se još jednom zahvalio na posjeti visoke delegacije Senata Francuske Republike i Veleposlnice Francuske u Hrvatskoj ocjenjujući to kao dobru šansu za dobrim odnosima u budućnosti na obostrano zadovoljstvo u realizaciji nekih zajedničkih projekata.
img_9411
H.M.