Veleposlanik Islamske Republike Iran u R Hrvatskoj posjetio Islamsku zajednicu i gradilište IKC-a u Rijeci

Delegacija Veleposlanstva Islamske Republike Iran u R Hrvatskoj, Nj.E. Mohsen Sharif Khodaei u pratnji trećeg savjetnika pri Veleposlanstvu, Abdolhoseina Hassana Nezhada i službenog prevoditelja Veleposlantva, nakon džume namaza služebno su posjetili Islamsku zajednicu u Rijeci kao i gradilište Islamskog kulturnog centra. Delegaciju Iranskog Veleploslanstva su nakon službenog prijema kod Župana PGŽ-e i Gardonačelnika Grada Rijeke u ime MIZ Rijeka dočekali glavni imam MIZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović i koordinator za gradnji IKC-a Neđad Tokalić, koji su delagciju sproveli na gradilište IKC-a. Na gradilištu IKC-a visoku dlegaciju ispred MIZ Rijeka, dočekali su predsjednik MIZ Rijeka, Mujo Isić, dopredsjednik OIIC-a, te drugi članovi građevinskog odbora. Prijemu na gradilištu visoke dlegacije Iranskog Veleposlanstva nazočili su i predstavnici građevinske tvrtke GP KRK. Veleposlanika Islamske Republike Iran o gradnji IKC-a u Rijeci su izvjestili predsjednik i glavni imam MIZ Rijeka, ukazavši na povijesni tijek gradnje Centra kao i trenutno stanje oko izgradnje, te o vjerskim aktivnostima na području PGŽ-a, naglsivši da će suradnja sa Iranskim Veleposlanstvom nakon izgradnja IKC-a biti sigurno još bolja i plodonosnija. Predstavnici MIZ Rijeka su iskazali još jednom svoje zadovoljstvo dolaskom visoke delegacije Iranskog Veleposlanstva u službeni posjet Islamskoj zejednici u Rijeci, zamolivši Veleposlanika da prenese iskrene selame  cijelom Iranskom narodu a posebno Nj.E. Mustafaviju koji je i osobno kao izaslanik predsjednika Islamske Republike Iran nazočio svečanosti polagnja kamena temeljca za IKC u Rijeci, 03.10.2010.g.

iranski_ambasadaor_1-290

Iranski Veleposlanik gosp. Mohsen Sharif Khodaei nije krio svoje  zadovoljstvo do sad urađenim na izgradnji IKC-a, naglsivši da pomno prate gradnju, te da će svojim zalaganjem predpostavljenim u Iranu prenjeti iskrene bratske selame ali i izvijestiti ih o napredku na izgrdanji IKCa-a u Rijeci, obećavši bratsku pomoć da se ovaj povijesni projekat završi na zadovoljstvo svih muslimana diljem svijeta.

Nakon službene posjete Islamskoj zajednici i gradilištu IKC-a u Rijeci predstavnici MIZ Rijeka, glavni imam i koordinator za grdanju IKC-a, visoku delegaciju Iranskog Veleposlanstva su sproveli do Novog Lista i 3. Maja gdje su održani radni sastanci sa čelnicima tvrtki, s ciljem prodibljivanja još boljih odnosa i suradnje u budućnosti.

M.H.