VIJEĆE ŽENA MEDŽLISA DONIRALO DJEČJI DOM

Vijeće žena Islamske zajednice u Rijeci provelo je humanitarnu akciju za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi smještenu u Dječjem domu »Ivana Brlić Mažuranić«, podružnici na Potoku, dakle, za mališane u dobi od možda mjesec dana do sedam godina. Finale je akcija imala danas, kada su predsjednica Vijeća žena Nafa Delimehić i članice Vijeća Zlatka Zulić i Elvira Veljača posjetile dom i donijele vrlo vrijednu i veliku donaciju svega što će djeci biti od koristi.
Akcija je trajala sedam dana – na poziv Vijeća žena vjernici islamske vjeroispovijesti donirali su odjeću, pelene i drugo, ali najviše novaca te su ukupno prikupili oko 3800 kuna. Članice Vijeća su za taj novac kupile svega: hranu i igračke, odjeću i obuću, dječju kozmetiku, razne druge potrepštine za djecu, sredstva za pranje rublja, dva multipraktika i još mnogo toga.
– Vijeće žena Islamske zajednice u Rijeci djeluje već deset godina i ovo nije ni prva, niti posljednja naša humanitarna akcija. Ali ova nam je akcija posebno važna jer je namijenjena maloj djeci smještenoj u domu, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, poručila je predsjednica Delimehić najavljujući da Vijeće nastavlja s humanitarnim radom.
Predstavnicama Vijeća žena zahvalu je uručila i izrekla Milica Tomić, predstojnica podružnice doma na Potoku. Objasnila je da je u domu trenutno smješteno 15 djece u dobi do 7 godina, i da u prosjeku u toj ustanovi ostaju od tri do šest mjeseci.

Novi list