Zagrebački muftija posjetio Islamski centar i održao sastanak sa IOM

centar 2 mala

muft_1

U subotu, 22.12.2012.g. zagrebački muftija, dr. Aziz ef. Hasanović u pratnji šefa kabineta muftije posjetili su Islamski centar i tom prilikom, poslije akšam namaza održali prošireni sastanak kojem su nazočili članovi IOM Rijeka, članovi Mešihata i Sabora IZ u Hrvatskoj te džematije. Dnevni red sastanka je bio Islamski centar, mogućnosti i rokovi završetka centra te pripreme oko svečanog otvorenja centra. Na sastanku je dogovoreno da se niukom slučaju ne govori o terminu svečanog otvorenja dok ne bude proveden tehnički pregled objekta.

 

 

 

 

muft_2

Također je naglašeno da je izvođaču GP KRK isplaćeno sve do sad urađeno kao i predujam za dovršetak radova kako bi se tehnički pregled obavio u nekom narednom peirodu. Završni radovi na centru teku  po planu a intenzivirat će se nakon Nove 2013.g. tako da bi tehnički pregled bio izvršen kada bi se končno moglo govoriti o mogućem termin svečanog otvorenja centra. Muftija je također naglasio da bi Emir QATARA NJ. EKSELENCIJA trebao doći na svečano otvorenje kako je načelno i potvrdio prilikom službene posjete Predsjednika RH i delegacije Mešihata Iz u Hrvatskoj. Nakon održanog sastanka i jacije namaza muftija je razgledao i ostale prostorije koje su završene ili su u fazi završnih radova na etaži -1. Kako je delegacija Mešihata na čelu sa uvaženim Muftijom cijeli dan provela na putu prvo u Buzetu a nakon toga i u Rijeci zbog kasnog termina uputili su se u Zagreb.

muft_3

Zajednička fotografija sa muftijom poslije jacije namaza

muft_5

Razgledavanje prostorija Islamskog centra (etaža -1, uredi, restoran, kongresna dvorana, divanhana, snitarni čvorovi i dr.)

Hajrudin Mujkanović