Zamjenik reisu-l-uleme u BiH, hafiz Ismet ef. Spahić službeno posjetio gradilište IKC-a u Rijeci

U ponedjeljak 14.06.2010.g. Medžlis Islamske zajednice Rijeka posjetila je visoka delegacija Rijaseta IZ u BiH, zamjenik reisu-l-uleme, hafiz Ismet ef. Spahić. Delegaciju su dočekali predstavnici Medžlisa IZ Rijeka, koji su u ugodnom razgovoru sa musafirima, u prostorijama Medžlisa, informirali hafiza Spahića i članove delegacije, o stanju oko izgradnje Islamskog kulturnog centra u Rijeci. Nakon održanog sastanka u prostorijama Medžlisa Rijeka, naibu reisa, hfz. Ismeta Spahića, se upoznalo i sa gradilištem Islamskog kulturnog centra.

naibu_reis_sam_1Hafiz Ismet ef. Spahić, nije krio svoje zadovoljstvo do sad učinjenim na izgradnji IKC-a, znajući mukotrpni put riječkih muslimana da dobiju svoju džamiju, rekavši: “Ovo je jedan od ljepših dana u mom životu. Znajte da će ovaj Islamski centra biti ogledalo svih muslimana na ovom ali i širem prostoru. Znajte da gradnjom svog Islamskog kulturnog centra (džamije) gradite i sami sebe, a ne zaboravite da će ovaj Centar, privući mnoge da dođu u džamiju. Neka Vam je hairli napredak i daljnja izgradnja IKC-a.”  

Čelnici Medžlisa Rijeka, glavni imam sa imamima, predsjedndik IOM, predsjednik OIIC-a sa članovima odbora, predsjednik Sabora IZ u Hrvatskoj te nekolicina džematlija,  hafiza Ismeta Spahića su upoznali sa svim detaljima oko samog projekta IKC-a, prezentirajući projekat i izgled budućeg Islamskog kulturnog centra u Rijeci, ukratko se osvrćući i na povijest dešavanja oko početka i priprema za gradnju IKC-a. Kako je delegacija Rijaseta IZ u BiH morala dalje na put za Mostar, u 11:30 sati nastavili su svoje daljnje putovanje, a sljedeća službena posjeta naibu reisa, hafiza Ismeta Spahića, dogovorena je za ramazan 2010.g..

Neka dragi Bog nagradi hafiza Spahića, za njegov trud i dolazak, unatoč velikoj udaljenosti da posjeti Islamsku zajednicu u Rijeci a ujedno i gradilište Islamskog kulturnog centra.

H.M.

naibu_reis_5_600naibu_reis_2_290

naibu_reis_5_600 (1)

naibu_reis_3_290naibu_reis_4_290

naibu_reis_6_600 (1)