Zenički muftija, mr. Ejub ef. Dautović posjetio gradilište IC u Rijeci

08daa8c504a3f67b89020428b7eedaf2islamski centar mala 1

U ponedjeljak, 06.06.2011.g. delegacija Zeničkog muftijstva na čelu sa uvaženim muftijom, mr. Ejub ef. Dautović u pratnji glavnog imama MIZ Žepče i sekretara Zeničkog muftijstva, Edina ef. Kavazovića, po drugi put posjetila je gradilište Islamskog centra u Rijeci. Delegaciju Zeničkog muftijstva je dočekao glavni imam riječki, Hajrudin ef. Mujkanović, imam Adnan ef. Đikić, članovi IOM Rijeka Tokalić Neđad i Sulejman Gračić.

 Muftija mr. Ejub ef. Dautović kao i njegovi saputnici bili su impresionirani do sad učinjenim na izgradnji Islamskog centra u Rijeci u proteklih šenaest mjeseci, objektom koji krasi cijeli kraj grad Rijeku.

Nakon razgledavnja IC Rijeka i upoznavanja sa detaljima izgradnje, Muftija je nakratko posjetio i riječkog poduzetnika Huseina Žlibanovića i njegovu trvrtku. Važno je napomenuti da je Zeničko muftijvo, na čelu sa uvaženim muftijom, mr. Ejub ef. Dautović, među prvim muftilucima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini oragnizralo zajedničku sergiju na nivou muftijstva u svim medžlisima i džematima i na taj način postali vakifi IC a znatnim sredstvima pomogli izgradnju toliko očekivanog IC u Rijeci. Danas su mogli vidjeti djelo koje su među prvima pomogli da započene sa gradnjom. Još jednom koristimo priliku da se zahvalimo Zeničkom muftiluku a posebno muftiji mr. Ejub ef. Dautović na svestranoj pomoći u izgradnji Islamskog centra u Rijeci.

Hajrudin Mujkanović