ZIRAT ISLAMSKE ZAJEDNICE U RH UPUĆUJE APEL „POMOZIMO AZILANTIMA I IZBJEGLICAMA NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE I JUGOISTOČNE EUROPE

Islamski centar rijeka mala

2508-world-syrian_refugees-roszke_620_444_100-600x430

Žirat Islamske zajednice u Hrvatskoj, ispred cjelokupne Islamske zajednice u Hrvatskoj, upućuje apel„Pomozimo azilantima i izbjeglicama na području Republike Hrvatske i jugoistočne Europe“.  Budući da trenutno postoji potreba za pomoć azilantima, a vrlo je vjerojatno uskoro i izbjeglicama na području Republike Hrvatske i šire, pomoć će biti distribuirana putem Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj na ta područja.

Svi članovi naše Zajednice i građani koji mogu i žele pomoći azilantima i Izbjeglicama iz ratom zahvaćenih područja, sredstva mogu donirati na sljedeće načine:

Uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj:

 

IBAN HR33 2340 0091 1107 1850 5

Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X

 

Također, možete izvršiti uplate i na blagajnama medžlisa Islamske zajednice diljem Republike Hrvatske s napomenom da je za izbjeglice. Uz pomoć prikupljenih sredstava Zirat Islamske zajednice u Hrvatskoj osigurat će za azilante i izbjeglice hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć. Zirat Islamske zajednice u Hrvatskoj, kao organizacijski oblik Islamke zajednice, pruža pomoć socijalno ugroženim i nemoćnim članovima Zajednice i drugim građanima, prikuplja i vrši raspodjelu humanitarne pomoći.

 

Mnogi hadisi koje je izrekao Allahov Poslanik, a. s. ukazuju na važnost suradnje, pomaganja drugih i zadovoljenja njihovih potreba. Plemeniti Poslanik a. s. smatra da je čovjekova vjera nepotpuna sve dok ne bude volio svome bratu ono što voli sebi. Također, upozorava da je i vjera onoga koji spava i zna da mu je susjed gladan, također, nepotpuna.

 

Uzvišeni Allah kaže: “Tko uradi koliko je trun dobra, vidjet će ga. (Ez-Zelzele, 7.)

 

“Onaj koji čini dobro, sebi ga čini…” (El-Džasije,15.)

 

Poslanik a. s. je rekao: Nije vjernik onaj tko je sit, a zna da je njegov susjed gladan.” (Buharija i Muslim)

 

“Tako mi onoga u čijoj je ruci moja duša, neće rob biti pravi vjernik sve dok ne bude želio svome susjedu ono što želi samom sebi.”

 

Činjenje dobrih djela je i propisano u korist čovjeka i društva u cjelini.

 

Zato, draga braćo i sestre, pomozimo i odazovimo se na apel Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj!

 

Unaprijed se zahvaljujemo svima onima koji će se priključiti pružanju pomoći onima koji su u potrebi, jer nama istinski pripada samo ono što udijelimo.

H.M.