Opatija dobila još jedan hotel s halal certificiranim uslugama 11.03.2017

OPATIJA BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN HOTEL S HALAL CERTIFICIRANIM USLUGAMA U SUSTAV HALAL KVALITETE I “HALAL FRIENDLY” DESTINACIJE UŠAO I HOTEL “GRAND HOTEL ADRIATIC

 

Jadranski dragulj i zasigurno jedna od najposjećenijih destinacija Republike Hrvatske, prelijepa Opatija, proširila je svoju halal ponudu s još jednim hotelom s halal certificiranim uslugama. Naime, danas je potvrdu o ispunjavanju halal standarda i dozvolu za dobivanje statusa halal ugostiteljskog objekta dobio hotel Grand Hotel Adriatic smješten u oazi ove jadranske ljepote. Tako je Opatija doista postala “Halal Friendly” destinacija bogatog, pouzdanog i provjerenog sadržaja.

Grand-hotel-Adriatic-Opatija-22Grand-hotel-Adriatic-Opatija-22

Svečano uručenje certifikata halal kvalitete hotelu Grand Hotel Adriatic od strane Centra za certificiranje halal kvalitete u Republici Hrvatskoj upriličeno je u prostorijama hotela u Opatiji. Certifikat halal kvalitete gosp. Radovanu Laziću, voditelju odjela hrane i pića uručio je izaslanik muftije, glavni imam riječki, gosp. Hajrudin ef. Mujkanović, rekavši: „Ovim činom Grand Hotel Adriatic učinio je značajan i suvremen iskorak u prilagodbi kvalitete usluga i tako obogatio primorsko-goransku županiju.“. Time, od dana, 7. ožujka 2017. godine hotel Grand Hotel Adriatic pruža usluge po halal normama i standardima. Ispred Centra za certificiranje halal kvalitete svečanosti su nazočili gosp. Nedim Omerović, voditelj odjela za edukaciju i gosp. Muhamed Mandžić, voditelj odjela za certificiranje i turizam.

g. Radovan Lazić, voditelj hrane i pića, Grand hotel Adriatic Opatijag. Radovan Lazić, voditelj hrane i pića, Grand hotel Adriatic Opatija

Grand Hotel Adriatic se, prema riječima gosp. Lazića, odlučio za halal certificiranje svojih usluga i sadržaja zbog stalnih upita gostiju s halal tržišta koji su zainteresirani konzumirati usluge hotela ukoliko one ispunjavaju halal norme i imaju halal standard.

Povećanje halal smještajnih kapaciteta ove turističke destinacije pokazuju prepoznatu priliku najbržeg rastućeg tržišta na svijetu kakvo je halal tržište. Halal certificirani hoteli u Opatiji jedni su od najluksuznijih i najbolje opremljenih hotela kako u Opatiji tako i u regiji. Grand Hotel Adriatic jedan je od tri hotela ovakvog prestižnog statusa čime ne samo da je kreirao diferencijalnu prednost u odnosu na druge uslužne poduzetnike nego je doprinio i ostvarivanju diferencijalne prednosti turizma grada Opatije i primorsko-goranske županije. Povećanje broja halal certificiranih hotela i restorana u Hrvatskoj obogaćuje turističku ponudu ujedno je promovirajući kao halal prijateljsku destinaciju (Halal Friendly Destination).

Grand-hotel-Adriatic-Opatija-25

H.M.